Nieuws

Nieuwe versies GMP+ B en BA documenten

GMP

GMP+ International heeft wijzigingen doorgevoerd in de GMP+ B en BA documenten.

Transportvoorwaarden

“Veel wijzigingen hebben betrekking op het herstellen van fouten of dienen als verduidelijking van al bestaande voorwaarden”, laat GMP+ International weten. In de nieuwe gepubliceerde versies van GMP+ B2 en GMP+ B3 zijn transportvoorwaarden verwijderd. “Er wordt verwezen naar de GMP+ B4-standaard”, aldus GMP+ International. In de standaarden GMP+ B2 en GMP+ B3 waren transportvoorwaarden opgenomen, gekoppeld aan een speciale scope: transport van eigen producten. Een jaar geleden is besloten op de transportvoorwaarden op één plek in het schema onder te brengen, namelijk in de standaard GMP+ B4. “Omdat de transportvoorwaarden voor de scope ‘transport van eigen producten’ gelijk zijn aan de voorwaarden voor de scope ‘wegtransport’ verandert er inhoudelijk niets voor bedrijven. Zij vinden alleen de relevante transportvoorwaarden nu in de standaard GMP+ B4”, aldus GMP+ International.

GMP+ International heeft besloten de separate scope ‘transport van eigen producten’ te laten vervallen en alleen de scope ‘wegtransport’ aan de bieden. “Uiteraard wordt de certificatieperiode van drie jaar aangehouden om deze scope te faseren. Dit betekent dat certificatie vanaf 1 januari 2015 niet meer mogelijk is en uiterlijk op 1 januari 2018 alle scopes vervangen zijn door de scope ‘wegtransport’.”

Teelt voedermiddelen

De GMP+ B6 teelt voedermiddelen komt te vervallen. “Gekoppeld aan de aanpassingen aan de inkoopvoorwaarden voor teelt in de GMP+ BA10, minimumvoorwaarden inkoop, is besloten om de standaard GMP+ B6, teelt voedermiddelen, te laten vervallen. De Huidige GMP+ B6 gecertificeerde deelnemers kunnen hun certificaatduur uitdienen. Certificatie vanaf 1 januari 2015 is niet meer mogelijk”, aldus GMP+ International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.