Nieuws
nuterra

Nutreco neemt twee Braziliaanse diervoedingsbedrijven over, dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De overnames zijn onderdeel van Nutreco’s groeistrategie in opkomende markten. “Fatec Indústria de Nutrição e Saúde Animal Ltda is een leverancier en producent van premixen en diergezondheidsproducten voor vleeskuikens, leghennen, varkens en melkkoeien”, meldt Nutreco. “BRNova Sistemas Nutriconais S.A. is een leverancier van premixen en speciaalvoer voor voornamelijk pluimvee en varkens.”

Overnames

Nutreco versterkt met deze overnames zijn positie in Brazilië en vergroot daarmee zijn jaaromzet van ongeveer 110 miljoen euro naar 185 miljoen euro. “ Brazilië is een snelgroeiende economie met een groei van vier tot vijf procent per jaar in de markt voor diervoeding. Deze uitbreiding geeft ons een betere toegang tot de zuidelijke, centrale en midwestelijke staten van Brazilië”, aldus het bedrijf. Nutreco verbreedt daarnaast ook zijn aanwezigheid naar de markten voor leghennen, vleeskuikens en varkens. De productportfolio van Nutreco in Brazilië wordt door de toevoeging van premixen, dierengezondheidsproducten en speciaalvoer, waaronder probiotica, verder versterkt. “Met deze overnames versterken wij onze strategie om de omzet van wereldwijd verkochte voeroplossingen te verhogen”, stelt het bedrijf.

Sterke marktpositie

Knut Nesse, CEO Nutreco vertelt: “Fatec en BRNova passen goed in de strategie voor onze bestaande Braziliaanse activiteiten. Deze bedrijven beschikken over veel kennis van premixen, hebben een sterke marktpositie, vormen een aanvulling op onze portfolio van producten en diersoorten in Brazilië en hebben bewezen dat ze innovatieve producten aan hun klanten kunnen verkopen. De overnames passen perfect in onze geografische groeistrategie en onze missie ‘Feeding the Future’”.

Fatec en BRNova

Het bedrijf Fatec is opgericht in 1966 en beschikt over een ervaren managementteam. Het bedrijf onderhoudt goede relaties met zijn klanten. De CEO van Fatec, Cicero Shimano, en zijn team van senior managers behouden hun positie. Het hoofdkantoor van Fatec bevindt zich in Arujá, in de staat São Paulo, waar ook een fabriek met een geavanceerd laboratorium en traceerbaarheidssysteem staat. Het bedrijf verkoopt in Brazilië jaarlijks zo’n 20.000 ton aan premixen, diergezondheidsproducten en speciaalvoer, waaronder probiotica. BRNova is opgericht in 2012 en beschikt ook over een ervaren managementteam dat bij het bedrijf zal blijven werken. “Het bedrijf is innovatiegericht en ontwikkelt toegepaste voeroplossingen voor met name grotere klanten. Het hoofdkantoor van BRNova staat in Hortolandia bij Campinas, in de staat São Paulo. Het bedrijf verkoopt jaarlijks zo’n 15000 ton aan premixen en speciaalvoer, met name in de zuidelijke, zuidoostelijke en midwestelijke staten”, aldus Nutreco.

Fatec en BRNova gaan onderdeel uitmaken van Nutreco Brazil, dat tot nu toe bestond uit Bellman, voedingssupplementen voor herkauwers, en FriRibe, premix- en speciaalvoerproducten voor herkauwers, varkens, pluimvee en aquacultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.