Nieuws

Uitbraak vogelgriep Zoeterwoude

ophok

In Zoeterwoude is bij een legpluimveebedrijf met 28.000 dieren vogelgriep vastgesteld. Het bedrijf heeft geen buitenuitloop. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft laten weten de dieren te ruimen.

H5N8 variant

Bij de besmetting gaat het om een H5N8 variant van de vogelgriep. Het ministerie van Economische zaken heeft laten weten dat het om een hoog pathogene variant gaat. Binnen een straal van één kilometer rond het getroffen bedrijf is nog een pluimveebedrijf gevestigd. Het ministerie van Economische Zaken heeft laten weten dit bedrijf preventief te laten ruimen. Het gaat om zo’n 50.000 dieren. “Van de andere drie bedrijven binnen de tien kilometer zone is op twee bedrijven geen pluimvee aanwezig. Het laatste bedrijf wordt onderzocht”, aldus de overheid.

Onderzoek eenden bedrijven

Het onderzoek dat liep naar alle eenden bedrijven in Nederland is inmiddels afgerond. Er is geen vogelgriepvirus van het type H5 aangetroffen op de onderzochte bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.