Nieuws

Wilde eenden besmet met vogelgriep

In twee monsters van wilde eenden, in de omgeving van Kamerik bij Woerden is vogelgriep van het H5-type aangetroffen, dat laat de overheid weten. Het is H5-type is een hoogpathogene variant. “De bemonstering is  onderdeel van het onderzoek naar de mogelijke rol van wilde vogels in de verspreiding van vogelgriep in Nederland”, aldus de overheid.

Uitbraak vogelgriep onafhankelijk

Uit een analyse van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) blijkt daarnaast dat de drie hoogpathogene vogelgriepgevallen in Hekendorp, Ter Aar en Kamperveen onafhankelijk van elkaar hebben plaatsgevonden. Dat laats staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer weten. 

Vervolgstappen

Door de resultaten van het onderzoek naar wilde vogels en de analyse van het CVI zal Dijksma tijdens het overleg met de sector bekendmaken wat de vervolgstappen zullen zijn en welke maatregelen genomen worden om de vogelgriep te bestrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.