Nieuws
Novus International geeft de intentie aan om de Alimet productiecapaciteit uit te breiden in de golfkustregio van de Verenigde Staten. Alimet voersupplement is een bron van methionine voor landbouwdieren onder de vorm van HMTBa. “Methionine is een essentieel aminozuur voor pluimvee-, varkens-, rundvee -en visvoer waarbij de voordelen van Alimet  op dierprestaties reeds meermaals zijn aangetoond”, aldus Novus.

Productiecapaciteit

Deze extra methionine productiecapaciteit is volgens de leverancier broodnodig, gezien de verwachte wereldwijde en snelgroeiende vraag immers een stuk hoger ligt dan de huidige reeds geplande capaciteitsverhogingen. “Methionine is essentieel voor een goede vlees-, melk-, en eiproductie, alsook voor het efficiënt gebruik van voedergranen in uitgebalanceerde veevoeders, ter ondersteuning van optimale productieresultaten.”
Novus verbindt er zich toe haar klanten optimaal te ondersteunen onder deze wereldwijd toenemende vraag naar methionine. Deze voorziene capaciteitsverhoging komt bovenop de huidige jaarlijkse Alimet productiecapaciteit van 320 KT en voorziet een jaarlijks extra volume van 120 KT tegen 2020.

Geschikte locatie

 Het Novus ingenieursteam buigt zich momenteel over het selecteren van een geschikte locatie, met name in de golfkustregio omwille van de logistieke voordelen en de kosteneffectieve aankoop van de nodige grondstoffen, mede bewerkstelligt door de Noord Amerikaanse schaliegas ontwikkelingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.