Nieuws

Wijzigingen Antibioticavrij diervoer doorgevoerd

GMP

Inmiddels zijn de wijzigingen voor de country note GMP+ BCN-NL1 Antibioticavrij diervoeder  afgestemd met de subcommittee Production en het International Expert Committee en verwerkt in een nieuwe versie van de country note.

Wijzigingen in voorwaarden monstername en analyse

De wijzigingen in de GMP+ BCN-NL1 Antibioticavrij diervoeder hebben betrekking op de monstername en analyse die onderdeel is van de voorwaarden in deze country note. Tot nu toe werd de monstername en analyse uitgevoerd via GMP+ International. Vanaf 2015 wordt de monstername en analyse niet meer via GMP+ International verzorgd, maar moet u deze monstername en analyse zelf organiseren. De monstername en analyse moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de monstername worden gedaan door een onafhankelijke derde partij (bijvoorbeeld een certificatie-instelling) en zijn er voorwaarden opgenomen over de analysemethode en het laboratorium dat worden gebruikt voor de analyse.

Ook dienen de analyseresultaten in de GMP+ Monitoring database (anoniem) te worden gedeeld met de GMP+ Community. Verder zijn er nog wat andere kleine wijzigingen doorgevoerd, zoals een aanpassing in de monsternamefrequentie en is de lijst met antibiotica verplaatst van GMP+ BA1 naar een bijlage in de country note.

Publicatie nieuwe versie

De gewijzigde voorwaarden voor monstername en analyse staan in de nieuwe versie van de GMP+ BCN-NL1Antibioticavrij diervoeder. Alle wijzigingen zijn zichtbaar gemaakt d.m.v. grijze arceringen. De wijzigingen van de country note gaan in per 1 januari 2015. Het document is hier te vinden.

Met deze wijzigingen komen alle aanmeldingen voor monstername en analyse door GMP+ International te vervallen. Ook de tijdelijk afgegeven ontheffingen vooruitlopend op deze wijziging zijn niet langer van toepassing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.