Nieuws

RTRS-soja in legpluimveevoer De Heus 

ophok

De Heus heeft de stap gezet om als eerste diervoederleverancier alle soja voor de legpluimveevoeders voor de Nederlandse markt af te dekken met verantwoorde soja, die voldoet aan de criteria van RTRSVerschillende stakeholders zijn een aantal jaar geleden een initiatief begonnen om in 2015 evenveel verantwoorde soja te laten produceren als de Nederlandse markt nodig heeft.

Initiatief Duurzame Soja

Vanwege haar nutritionele eigenschappen is soja een belangrijk onderdeel van diervoeding. Het verbouwen van soja kan echter grote gevolgen hebben voor mens en milieu. Om deze gevolgen zo veel mogelijk te beperken heeft een aantal bedrijven in de Nederlandse keten, in navolging van een internationaal initiatief, de krachten gebundeld in het Initiatief Duurzame Soja (IDS). Vanuit dit initiatief is de doelstelling gesteld om in 2015 voldoende verantwoorde soja te laten produceren om de vraag voor de Nederlandse markt volledig af te dekken.

Volledig afgedekt

Doordat steeds meer Nederlandse consumenten, en daardoor steeds meer bedrijven, verantwoorde soja willen, neemt de vraag naar RTRS sterk toe. Daarom is De Heus blij met het feit dat ze haar behoefte aan RTRS voor 2015 volledig heeft afgedekt en daarmee kan voldoen aan de vraag van haar klanten en dus de Nederlandse consument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.