Nieuws

Martin Kropff stopt bij Wageningen

5

Rector magnificus van Wageningen University, Martin J. Kropff is per 1 juni benoemd tot directeur-generaal van het internationale onderzoekscentrum Cimmyt in Mexico. Kropff treedt dan ook terug als lid van de raad van bestuur van Wageningen UR en als rector magnificus van de universiteit.

Cimmyt

Het Cimmyt (Centro Internacional de Mejoramiento de Maíz y Trigo), gevestigd in Texcoco, Mexico, is het internationale topinstituut voor onderzoek, ontwikkeling en training ten behoeve van de verbetering van landbouwsystemen voor mais en tarwe, de twee belangrijkste landbouwgewassen ter wereld. Cimmyt is de grootste van de vijftien onderzoekscentra die deel uit maken van het internationale onderzoekconsortium voor landbouwkundig onderzoek CGIAR. CGIAR wijdt zich met haar onderzoeksprojecten aan het terugdringen van armoede en honger, het verbeteren van de gezondheid en het duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Boegbeeld

Kropff is sinds 2005 lid van de raad van bestuur van Wageningen UR en als rector magnificus van Wageningen University verantwoordelijk voor onderwijs, onderzoek en studentenzaken. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de succesvolle ontwikkeling van Wageningen UR waarin studentenaantal groeide van 4.000 naar 10.000 studenten. Tegelijkertijd bleef de nummer één positie in onderwijskwaliteit gehandhaafd. De kwaliteit van het onderzoek is versterkt, waardoor Wageningen UR nu wereldwijd een toppositie bekleedt. De impact van het onderzoek is aanzienlijk vergroot mede dankzij het concept van de gouden driehoek: de samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen. In dat verband is Kropff wetenschappelijk boegbeeld van de topsector Agri & Food.

Voor zijn rectoraat was Kropff onder meer algemeen directeur van de Plant Sciences Group van Wageningen UR en hoogleraar Crop and Weed Ecology. Hij studeerde biologie in Utrecht en promoveerde in Wageningen bij de gerenommeerde Wageningse hoogleraar Theoretische teeltkunde prof. dr. ir. C.T. de Wit, beide cum laude. Hij werkte na zijn promotie vier jaar op het International Rice Research Institute (IRRI) op de Filippijnen, een zusterinstituut van het Cimmyt.

De Raad van Toezicht van Wageningen UR zal op korte termijn de opvolgingsprocedure starten.

 

5 reacties op “Martin Kropff stopt bij Wageningen

  1. Wawan schreef:

    Deeply flawed tinhking with the WWF Livewell diet increasing intake of bread, rice, pasta and other starchy foods has been, and is continuing to be, implicated in increased obesity, diabetes and other diet related disease. The 5 a day policy was a marketing iniative that was never based on any research or good science and there are still no studies that come even close to showing that there are health benefits to this regime particularly as grouping fruit and vegetables together shows huge misunderstanding of the very diferent nutrion they offer. The idea that all meat consuption is lumped together as being a high contributor to ghg emissions is also extremely simplistic and Simon Fairlie (whom I know you have read) would give a very diferent view on meat from a permaculture or true polycuture system. Unfortunately what we need is a wholesale restructure of the present food system from the diet/nutritional advice given to the basic fundementals that assume that some sort of large scale mono-culture system is the only way to produce food.

  2. teehee Steph! I would love hear more about what your family got up to with making things – sounds like a busy childhood! And it’s a pleasure presenting such fabulous work on the blog

  3. Kiitos tästä blogista! Hurjan paljon olet löytänyt tietoa öttiäisistä ja niiden torjunnasta. Lähdenkin tästä heti kaupoille ostamaan tuota "ei ötököitä"-liuosta. Se tuntuisi olevan kaikista täsmällisin tarkoitukseen. Hankin nimittäin viime kesänä K-Raudasta saman valmistajan "ei ötököitä puutarhassa"-valmistetta, mutta kun tarkemmin lukasin ohjetta, se ei torjukaan vihannespunkkia (huijasivat minua kaupassa). Muistaakseni tuota bioruiskutetta ei ollut silloin vielää saatavilla… mutta jos nyt on niin äkkiä kauppaan 😀

  4. car insurance schreef:

    I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has encouraged me to get my own web site now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

  5. Finding this post. It’s just a big piece of luck for me.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.