Nieuws

Kemin lanceert nieuw xylanase enzym

ophok

Het onderzoeksteam van Kemin Industries heeft een nieuw product voor de voerindustrie ontwikkeld: Kemzyme eXtend. “Kemzyme eXtend maakt gebruik van een unieke xylanase die een aantal onderscheidende kenmerken heeft. Naast het traditionele xylanase-enzym effect dat de oplosbare xylanen breekt om de viscositeit van de digesta te verminderen, laat Kemzym eXtend ook extra voedingsstoffen vrij, zoals zetmeel en eiwitten, door het openbreken van de aleuron- en endospermcelwanden. Het product bevat zowel energie als ruw eiwit, wat het een interessante matrixwaarde geeft voor in voerformuleringen. Kemzyme eXtend is ook stabiel voor pellets, tot maximaal 95 ° C. Het product is geschikt voor alle soorten pluimvee.

Kemzyme eXtend

Kemzyme eXtend is het resultaat van de PhD-studie ‘Interacties tussen niet-zetmeel polysacchariden uit tarwe en diervoederenzymen – effect op de spijsvertering bij vleeskuikens’. Het proefschrift werd met succes verdedigd door de senior onderzoekscompagnon van Kemin Industries in Europa en PhD-student, Natasja Smeets op 6 maart aan de Katholieke Universiteit van Leuven. “Terwijl talloze deskundigen zich met  hun onderzoek focussen op een beter begrip van de niet-zetmeelhoudende polysacchariden, NSP-fractie van tarwe en het effect van enzymen, waren er nog steeds hiaten in de wetenschappelijke kennis en praktische toepassingen. Om dit belangrijke onderwerp verder te onderzoeken sponsorde Kemin de PhD-studie”, aldus Kemin.

Veranderlijkheid NSP-samenstelling

De PhD-scriptie heeft de variatiebreedte van de veranderlijkheid in de chemische NSP-samenstelling vastgesteld tussen verschillende tarwepartijen die in heel Europa zijn gebruikt. De gegevens wezen op een enorme variatie tussen tarwekorrels. Volgens het onderzoek, kan het niveau van oplosbare NSP variëren tussen 0,8 en 1,8 procent, terwijl het gehalte aan onoplosbare NSP dat werd aangetoond varieerde tussen 5,8 en 9,6 procent.
Smeets bestudeerde het effect van deze variaties in NSP-gehalten op de nutriëntverteerbaarheid van vleeskuikens. De laatste stap van het onderzoek was bedoeld om meer inzicht te krijgen in de wisselwerking tussen de NSP-fractie en diervoederenzymen.

Inzicht uitdagingen NSP-fracties

Een beter begrip van de xylanase-eisen en werkingsmechanisme voor optimale prestaties was een belangrijke uitkomst van dit onderzoek. Als gevolg heeft het onderzoeksteam van Kemin Kemzyme xXtend ontwikkeld. “Deze PhD-studie bevestigt de verplichting van het bedrijf om beter inzicht te krijgen in de uitdagingen van de NSP-fracties veroorzaakt in diervoeding”, zegt Filip Nuyens, directeur onderzoek en ontwikkeling van de diervoeding en gezondheidsdivisie in Europa. “Dit is slechts een deel van het onderzoek dat wij wereldwijd doen om onze inzet voor het leveren van de beste nutritionele enzymoplossingen in de industrie aan te tonen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.