Nieuws

Bijna helft melkveehouders wil uitbreiden

Van melkveehouders uit Nederland en Vlaanderen heeft 44,5% na het vervallen van het melkquotum  plannen om het bedrijf uit te breiden. In Nederland is dit percentage het hoogst. Dit blijkt uit het ‘zero-grazing’ onderzoek dat AgriDirect in samenwerking met boerenzoon Nick Brysse in het kader van zijn studie ‘Agro- en Biotechnologie’ aan de hogeschool Vives te Roeselare (BE) heeft uitgevoerd. In maart 2015 namen circa 470 Nederlandse en Vlaamse melkveehouders deel aan het online onderzoek.

Meer uitbreidingsbereidheid in Nederland 

Op de vraag ‘Bent u van plan om uw bedrijf uit te breiden na het vervallen van het melkquotum?’ antwoordde 44,5% van alle respondenten positief. De uitbreidingsbereidheid ligt iets hoger onder de Nederlandse melkveehouders; van hen wil 46,2% uitbreiden ten opzichte van 38,1% Vlaamse melkveehouders.

Met name grote bedrijven breiden uit

De melkveehouders in de klasse ‘meer dan 150 stuks melkvee’ zijn het meest uitbreidingsbereid na het vervallen van het melkquotum (59,0%). Eveneens meer dan de helft (54,3%) van de melkveehouders met 100 tot 150 stuks melkvee heeft uitbreidingsplannen. Op de melkveebedrijven in de klassen ‘tot 50 stuks melkvee’ en ‘van 50 tot 100 stuks melkvee’ liggen de uitbreidingsplannen lager, respectievelijk op 31,1% en 38,5%.

Persbericht_Bijna de helft van de Nederlandse en Vlaamse melkveehouders wil uitbreiden na vervallen melkquotum_grafiek2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.