Nieuws

Fusie moet leiden tot regionale grootheid

Boerenbond Deurne, Isidorus-Nederpeel en BoerenBond Helden willen fuseren. Het moet een echte zuidelijke coöperatie worden met uitstraling tot buiten de regiogrenzen. Naast een stevige voerpoot heeft de coöperatie een sterke verzekeringspoot. Dat meldt Boerenbond Deurne op de website, naar aanleiding van een artikel in de Boerderij.

Subtopper

De Nederlandse voermarkt lijkt soms te draaien om de grote drie: Agrifirm, ForFarmers en De Heus. De afstand tussen hen en de kleinere spelers is enorm geworden. In het Zuiden wordt gesmeed aan het coöperatie die zichzelf als subtopper wil positioneren. Met een duidelijk doel: een coöperatie die geld verdient voor de boeren middels een slimme bedrijfsvoering, efficiënte mengvoerproductie en het beste voer-, teelt- en voedingsadvies.

Het fusiebedrijf moet een bedrijf zijn dat groot genoeg is om schaalvoordelen te pakken maar klein genoeg is om dichtbij de boer en tuinder te blijven staan. Een bedrijf dat ook naast een sterk voerbedrijf een stevige verzekeringspoot heeft.

Lees ook:
Boerenbond Deurne en Isidorus bundelen krachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.