Nieuws

Arthur Mol Rector Magnificus Wageningen UR

De raad van toezicht van Wageningen UR heeft Arthur Mol (1960) per 28 mei 2015 benoemd tot Rector Magnificus en lid van de raad van bestuur. Hij volgt  Martin Kropff op, die per 1 juni als directeur-generaal bij het CIMMYT in Mexico in dienst treedt.

De socioloog Mol is sinds 2000 leerstoelhouder Milieubeleid. Hij is tevens gasthoogleraar aan de Tsinghua University in Bejing en aan de National University of Malaysia. Hij is redacteur van het tijdschrift Environmental Politics, en van de boekenreeks New Horizons in Environmental Politics. Zijn belangrijkste onderzoeksthema’s zijn globalisering, sociale theorie en milieuvraagstukken, ecologische modernisering, duurzame productie en consumptie en stedelijk milieubeleid. Daarbij kijkt hij met name naar de vraag hoe en in welke vorm informatie een sturende rol heeft in de vorming en uitvoering van beleid, en hoe betrokken bestuurders en actoren die informatie bewust kunnen gebruiken om te sturen.

Arthur Mol studeerde in Wageningen Milieuhygiëne (1985) en promoveerde in 1995 in de sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2009 tot 2014 was hij directeur van de Wageningen School of Social Sciences en tevens lid van het college voor promoties. Als promotor heeft hij 48 promovendi met hun proefschrift begeleid en er zijn er momenteel 23 in voorbereiding.

Raad van bestuur

Naast prof. Mol, die de portefeuille onderwijs en onderzoek zal behartigen bestaat de raad van bestuur van Wageningen UR uit prof.dr.ir. Louise O. Fresco (voorzitter) en dr. Tijs Breukink (financiën en bedrijfsvoering). Prof. Mol zal met name aandacht gaan besteden aan de verdere vernieuwing en modernisering van het onderwijs van Wageningen University.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.