Nieuws
ABZ

ABZ Diervoeding overweegt binnenschippers volgens een vast contract voor het bedrijf te laten varen, dat heeft ABZ Diervoeding in een persbericht bekend gemaakt. Volgens ABZ Diervoeding is er veel vast werk tussen de zeehavens en de vestigingen in Nijkerk en Eindhoven. “Het zou kunnen dat we hier binnen 5 jaar voor kiezen. We hebben inmiddels een behoorlijk volume en het wordt naar verwachting de komende jaren steeds moeilijker schepen van deze omvang te vinden op de markt. Hun aantal neemt immers af”, aldus Arie Griffioen, inkoper en verantwoordelijk voor de aanvoerlogistiek van de hele coöperatie.

Vervoer

Voor ABZ Diervoeding speelt het vervoer over water een belangrijke rol in de aanvoer van grondstoffen voor de verschillende mengvoederfabrieken. “De vestigingen in Eindhoven, Nijkerk en Stroobos bevinden zich aan vaarwaters en ook Markelo wordt over water bevoorraad via de overslag in eigen beheer in Lochem, en via leveranciers in Deventer en Hengelo”, stelt het bedrijf. “Bij gelijke kosten van verschillende modaliteiten kiezen we altijd voor het water”, voegt Griffioen daaraan toe. Volgens Griffioen is het vaak goedkoper om over water te vervoeren. “Je kunt die verschuiving van wegvervoer naar binnenvaart alleen realiseren als het tenminste gelijk is of goedkoper. Daar komt nog bij dat het praktischer is, het verschil tussen één of 20 controles van productkwaliteit, vrachtbrieven en facturen”, aldus Griffioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.