Nieuws

De Heus wint Familiebedrijven Award 2015

1
De Heus wint Familiebedrijven Award 2015

De Heus heeft de Familiebedrijven Award 2015 in ontvangst mogen nemen. De award, die jaarlijks wordt uitgeloofd door de Stichting Familie Onderneming, is een initiatief van ondernemers John Fentener van Vlissingen. Met dit initiatief wil de stichting het Nederlands familiebedrijf meer onder de aandacht brengen. “De prijs heeft als doel om ondernemerschap van Nederlandse familiebedrijven te bevorderen, als ruggengraat van onze economie”, aldus de stichting.

Nationale en internationale groei

Door de sterke nationale en internationale groei van de afgelopen jaren behoort De Heus tot de top 20 van diervoederleveranciers in de wereld. De Heus, opgericht in 1911, heeft met name voor de unieke samenwerkingsvorm van de familie binnen het bedrijf de award in ontvangst mogen nemen. Zo stelt de jury. “De familiewaarden zijn gericht op continuïteit en consensus met de aandachtsgebieden: overdracht naar de volgende generatie en coöptatie. De onderneming heeft een indrukwekkende groei en ontwikkeling doorgemaakt op basis van eigen vermogen en blijft nieuwe initiatieven ontwikkelen. De Heus is een internationaal, innovatief familiebedrijf met een gezonde handelsgeest die het langetermijndenken op het gebied van medewerkers, klanten en investeringen hoog in het vaandel heeft staan”, aldus de jury.

Trots

Co en Koen de Heus zijn de achterkleinkinderen van de oprichter. Gezamenlijk geven zij leiding aan het familiebedrijf. “Wij zijn bijzonder trots met deze prijs. Wij zien het als een waardering voor ons bedrijf en onze medewerkers. Maar ook als een positief signaal en steun naar de Nederlandse agrarische sector, die wereldwijd toonaangevend is en waarin het familiebedrijf een belangrijke rol speelt”, aldus Co de Heus. “Met onze unieke bedrijfscultuur richten wij ons al meer dan 100 jaar, samen met onze klanten, op het realiseren van vooruitgang in de veehouderij. De award ervaren we als een beloning voor deze vooruitgang”, stelt Koen de Heus.

1 reactie op “De Heus wint Familiebedrijven Award 2015

  1. Bea Van Deynse schreef:

    Gefeliciteerd met deze mooi award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.