Nieuws

Tox-Aid inactiveert mycotoxinen in het dier. Zo luidt de conclusie van een onderzoek naar Tox-Aid en mycotoxinen in de diervoeding van biggen. “Om de werking van Tox-Aid in de praktijk te onderzoeken is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd met 96 biggen”, stelt EFS-Holland. “In dit onderzoek werden vier gelijke rantsoenen gevoerd met twee verschillende gehalten mycotoxinen. Bij een controlevoer en een voer met een verhoogd mycotoxinen gehalte is Tox-Aid toegevoegd”, aldus EFS-Holland.

Resultaten

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de biggen die gevoerd werden met het voer, met een matig mycotoxinen gehalte en waaraan Tox-Aid was toegevoegd, de beste resultaten gaven. Volgens het onderzoek kan worden geconcludeerd dat een toevoeging van Tox-Aid in beide voeders een beter eindresultaat geeft dan voer waar geen Tox-Aid aan was toegevoegd”, aldus EFS-Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.