Nieuws
onderbouwing
Het ministerie van LNV kon de onderbouwing van de voermaatregel niet presenteren tijdens het kort geding.

De CVB komt met een voorstel voor energie- en eiwitwaardering voor gistconcentraten en DDGS (dried distillers grains with solubles) voor herkauwers. Dat hebben de Federatie Nederlandse Diervoederketen en Wageningen Universiteit bekend gemaakt.

Rekenregels

Op basis van resultaten uit verteringsproeven zijn rekenregels gevormd voor de berekening van de netto energie waarde voor melkproductie (VEM) en vleesproductie (VEVI). DE CVB komt daarnaast met een eiwitwaardering voor deze grondstoffen, zoals voor darm verteerbaar eiwit (DVE), onbestendig eiwitbalans in de pens (OEB) en darmverteerbaar methionine (DVMET) en lysine (DVLYS). “Daarnaast wordt er een voorstel gedaan voor de eiwitwaardering van glycerol, wat één van de nutriënten is van DDGS en gistconcentraten en waarvoor tot op heden nog geen eiwitwaardering bestaat met betrekking tot de mate van fermentatie in de pens en de hoeveelheid microbieel eiwit die daarbij wordt gevormd”, zo stelt de WUR.

Reacties

Volgens de WUR worden de voorgenomen wijzigingen in CVB voederwaardering en behoeftenormering ter inzage gelegd via cvbdiervoeding. “Belanghebbenden kunnen hierop reageren. Na inhoudelijke evaluatie van de reacties en eventuele bijstellingen komen de definitieve CVB waarden beschikbaar op de CVB-website. Hier zijn ook het ‘Tabellenboek veevoeding’, de ‘Veevoedertabel’ en diverse andere CVB-publicaties te downloaden”, aldus de WUR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.