Nieuws

Janssen nieuwe voorzitter Agrivaknet

Noud Janssen nieuwe voorzitter Agrivaknet

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Agrivaknet, heeft Kor Mast de voorzittershamer overgedragen aan Noud Janssen. Dat heeft Agrivaknet bekend gemaakt. Mast heeft ervoor gekozen zich niet opnieuw herkiesbaar te stellen. “In Janssen hebben wij een goede opvolger gevonden”, aldus het bestuur.

Belangrijke rol

Janssen was eind jaren ’80 voorzitter van de VLPC en heeft in die rol stappen heeft gezet naar samenwerking met de LOS, de voorloper van het huidige Agrivaknet. “De veehouderij heeft zich in 20 jaar ontzetten hard ontwikkeld. Dit is niet vanzelf gegaan. Daar heb je vakmanschap en kennisontwikkeling en kennisuitwisseling voor nodig”, stelt Janssen. Volgens Janssen speelt de bedrijfsadviseur een belangrijke rol in de kennisuitwisseling van en naar het agrarische bedrijf. “Bedrijfsadviseurs vormen een brug tussen de bedrijven rondom het veehouderijbedrijf en de primaire ondernemers. Agrivaknet richt zich op de toekomst door bedrijfsadviseurs en bedrijven mogelijkheden te bieden om zich te blijven ontwikkelen”, aldus Janssen.  “Om doelen te realiseren is kennis nodig en kennisuitwisseling. De bedrijfsadviseur is daarbij een onmisbare sparringpartner”, zo stelt Janssen.

Nieuwe koers

Onder leiding van Mast heeft Agrivaknet een nieuwe koers uitgezet: Agrivaknet nieuwe stijl, ofwel: specialisten sterker maken en bedrijven betrekken bij de activiteiten van Agrivaknet. “ We doen dit door mensen met elkaar te verbinden en door kennis te delen. Met een jaarlijkse conferentie en diverse diergroepbijeenkomsten. En ook door nieuwe vormen van lidmaatschap, het Agrivaknet magazine ‘De Bedrijfsadviseur’ en uiteraard de Masterclasses”, aldus Agrivaknet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.