Nieuws

Kuilanalyses voortaan in Wageningen

voederwaarde gras- en maiskuil eerder bekend

Sinds kort worden alle Nederlandse en Belgische kuilanalyses binnen het Eurofins-concern in Wageningen bij BLGG onderzocht. Volgens BLGG heeft één centrale locatie voor al het voederwaardeonderzoek belangrijke voordelen. BLGG is sinds kort onderdeel van Eurofins, een laboratoriumorganisatie die wereldwijd actief is. In Nederland behoren naast BLGG ook Eurofins Lab Zeeuws Vlaanderen (LZV) en Eurofins Altic tot deze organisatie. Onder de nieuwe naam Eurofins Agro bundelen de drie bedrijven verschillende bedrijfsonderdelen samen. Daarmee garanderen zij de kwaliteit, service en innovatie waar melkveehouders op rekenen.

Effect

“De integratie van de verschillende bedrijfsonderdelen heeft effect op de analyse van kuilmonsters”, stelt BLGG. “Verslagen en facturen van het voederwaardeonderzoek komen dus uit in Wageningen. In de loop van dit jaar zullen deze uitingen steeds meer het karakter van Eurofins Agro krijgen; bijvoorbeeld met nieuwe logo’s op de verslagen, enveloppes en website”, aldus BLGG.

Voordelen

Volgens BLGG heeft de centralisatie van het voederwaardeonderzoek in Wageningen belangrijke voordelen, zoals de innovatieve analyses van Penskarakter (afbraaksnelheid van het voer in de pens), die nu voor alle melkveehouders beschikbaar zijn, de centrale borging van de kwaliteit en levertijd en bijvoorbeeld de online tool ‘Mijn Kuilen’, die ook voor alle melkveehouders beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.