Nieuws

‘Palmolie footprint volledig afgedekt’

duurzaamheidsdoelstellingen Cargill

Volgens Nevedi wordt de palmolie footprint van de Nederlandse diervoederindustrie in 2015 volledig afgedekt. Dit geldt voor alle in Nederland geproduceerde en geconsumeerde dierlijke producten. Volgens Nevedi komt Nederlandse diervoederindustrie hiermee haar commitment volledig na.

Mediabericht

Volgens Nevedi is het bericht van het Wereld Natuur Fonds in de media onjuist. “Alle bedrijven van Nevedi hebben begin deze week een rekening in de bus gehad om gezamenlijk de kosten voor de aankoop van Greenpalm certificaten te kunnen voldoen”, stelt Nevedi. Volgens Nevedi is in 2014 een uitgebreide voorlichtingscampagne geweest richting de bedrijven van Nevedi en de leden hebben in april van dit jaar in de Algemene Ledenvergadering afgesproken om in 2015 collectief de benodigde certificaten te kopen om de footprint van de sector af te dekken. “Ook wordt er toegewerkt naar inregeling van het afdekken van de palmoliefootprint per individueel bedrijf”, aldus Nevedi.

Commitment

“Ondanks het ontbreken van een marktvraag naar het gebruik van duurzame palmolie in diervoeder komt Nevedi wel haar commitment volledig na, volgens het convenant wat gesloten is met de partijen van de Task Force Duurzame Palmolie”, aldus Nevedi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.