Nieuws
Dier&Recht

AgruniekRijnvallei introduceert een nieuwe lijn kalvermelk. Volgens AgruniekRijnvallei staan melkveehouders, door het afschaffen van het melkquotum, voor vele keuzes. Ook de keuze voor kalvermelk kan invloed hebben op het saldo, stelt het bedrijf. Daarom heeft AgruniekRijnvallei twee nieuwe soorten kalvermelk in het assortiment opgenomen.

Kalveropfokprogramma

“De inzet van deze kalvermelk sluit aan bij het kalveropfokprogramma van ons, waarbij de focus ligt op gemak, veiligheid en hoge groei”, stelt het bedrijf.  Volgens het bedrijf valt de nieuwe kalvermelk op door de grijze kleur. “Dat is voor het oog even wennen, maar door de toevoeging van onder andere koolstof is deze kalvermelk nog beter voor de gezondheid van de kalveren”, aldus AgruniekRijnvallei.

Kalvermelk

AgruniekRijnvallei introduceert de Kalvermelk AR Start Gezond en de Kalvermelk AR Opfok Gezond. “De Kalvermelk AR Start Gezond is ontwikkeld voor een probleemloze opfok van het pasgeboren kalf. De samenstelling is erop gericht bacteriële en parasitaire infecties te onderdrukken. Zo krijgt het kalf een goede start. Na drie weken kan men overschakelen op Kalvermelk AR Opfok Gezond. Deze poeder heeft een groot aandeel zuiveleiwit. De kalvermelk is standaard aangezuurd en heeft daardoor een preventieve werking tegen infecties. Ook bevat het lactoferrine voor een optimale gezondheid”, aldus het bedrijf. Volgens AgruniekRijnvallei zorgen beide kalvermelksoorten voor extra weerstand en minder diarree. Echter blijft een goede hygiëne rond de geboorte van groot belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.