Nieuws

Cargill heeft het laatste kwartaal van het gebroken boekjaar 2014/2015 afgesloten met een nettoverlies van 51 miljoen dollar. Dat heeft het Amerikaanse agro- en foodconcern bedrijf bekendgemaakt. Volgens Cargill werd in de vergelijkbare periode in het vorige boekjaar, nog een winst gerealiseerd van 376 miljoen dollar.

Kwartaalverlies

Volgens Cargill hangt het kwartaalverlies samen met een aantal afwaarderingen. “Het resultaat uit voortgezette activiteiten was wel positief”, stelt het bedrijf. “De kwartaalomzet bedroeg 28,4 miljard dollar tegen 36,2 miljard een jaar eerder. Over het volledige boekjaar bedroeg de omzet 120,4 miljard dollar, 11 procent minder dan in boekjaar 2013/2014. De jaarwinst kwam uit op 1,58 miljard dollar en was 13 procent lager”, aldus Cargill.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.