Nieuws

‘Minder voer, zelfde resultaat’

Chinees onderzoek bewijst dat  met 2 procent minder voer de dagelijkse groei gelijkt blijft. Het wetenschappelijke onderzoek is uitgevoerd door professor Yang van de landbouwuniversiteit van Shandong. Hij en zijn team testten ProPhorce SR op een groep vleeskuikens; gezonde dieren onder normale omstandigheden. “Uit de resultaten blijkt dat met ProPhorce SR een significant verschil wordt gerealiseerd op het vlak van voederconversie. Tegelijkertijd laat het onderzoek gelijkblijvende groeicijfers zien”, aldus professor Yang.

Minder voer

“Het onderzoek laat zien dat je met ProPhorce SR 2 procent minder voer nodig hebt om dezelfde dagelijkse groei te realiseren. ProPhorce SR zorgt dat de lengte van de villi toeneemt. Wij hebben gezien dat de lengte van de villi tot 35 procent langer is. De sterke ontwikkeling van de darmwand zorgt ervoor dat de voederopnamecapaciteit van het dier verhoogt, zodat de kip efficiënter omgaat met het voer. Met als gevolg een lagere voederconversie”, aldus professor Yang. Volgens Geert Wielsma, product manager Perstorp Feed & Food, is het een bevestiging. “Minder voer, zelfde resultaat. Ik voeg er graag aan toe: beter rendement voor de veehouder. Uiteindelijk draait het daar toch om. Met ProPhorce SR verbeteren wij het rendement van de veehouders”, zo stelt Wielsma.

Symposium

Tijdens het European Symposium on Poultry Nutrition in Praag, gaat Wielsma samen met collega’s dieper in op de onderzoekresultaten. Tijdens het congres organiseert Perstorp een minisymposium voor de bezoekers van het congres. “Daarbij zoomen we in op ProPhorce SR aan de hand van het Chinese onderzoek, eerdere wetenschappelijke onderzoeken en praktijktesten rondom het product”, aldus Wielsma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.