Nieuws

Bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, kampen met een lappendeken aan verschillende regels. Dat stelt Verladersorganisatie EVO. Volgens EVO lopen aangewezen routes in het honderd en ontbreekt er één incidentenmeldpunt. “Wij vinden het daarom goed nieuws dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu deze administratieve rompslomp wil terugdringen”, aldus EVO.

Vereenvoudigen

EVO wil allereerst dat het ministerie de routes voor het vervoer van gevaarlijke stoffen vereenvoudigt. “Ook kan het ministerie de beperkingen bij enkele belangrijke tunnels heroverwegen. Tot slot vinden wij dat er één centraal meldpunt voor incidenten moet komen”, stelt EVO. Volgens EVO is het voor bedrijven vaak onduidelijk hoe ze moeten rijden. “Dit levert veel vertraging op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.