Nieuws

Belgische varkensexport gestegen

feed intake

De Belgische varkensexport is de eerste helft van 2015 met 4 procent in volume gestegen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Export

De Europese markt blijft met 90 procent van het exportaandeel de belangrijkste. De export naar Polen steeg met 32 procent. Daarmee is Polen met 24 procent van de Belgische varkensexport het tweede belangrijkste exportland, na Duitsland dat goed is voor 32 procent. De export naar Tsjechië steeg met 19 procent en die naar Slowakije met 95 procent. Echter gaat het hier om kleine aandelen, respectievelijk 3,4 procent en 1,3 procent van de Belgische varkensexport. De export naar Frankrijk steeg met 23 procent en die naar het Verenigd Koninkrijk met 24 procent. De export naar markten buiten Europa steeg met 5 procent tot net boven de 10 procent van de export en de export naar China steeg met 57 procent. Echter daalde de expor naar Hongkong, waardoor de stijging van de export naar China en Hongkong samen 2,4 procent bedroeg. Opvallend zijn ook de stijging van de export naar Australië en naar Ivoorkust.

Schaduwzijde

Ondanks de stijging is er ook een schaduwzijde: de prijzen waren lager. De omzet daalde in de eerste helft van 2015 met iets meer dan 9 procent van 661 miljoen euro in 2014 tot 610 miljoen euro in 2015. Echter daalde de voerkosten ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.