Nieuws

Duurzame palmolie voor binnenlandse markt

Per 2015 is zuivel, vlees en eieren voor de binnenlandse markt geproduceerd met duurzame palmolie. Dat stelt Nevedi. Nevedi kocht hiervoor in dit jaar 25.000 GreenPalm certificaten collectief in voor de leden.

Marktvraag

“Het ontbreekt volledig aan marktvraag voor gebruik van duurzame palmolie”, stelt Nevedi. Desondanks neemt de Nederlandse diervoederindustrie via brancheorganisatie Nevedi haar verantwoordelijkheid in de verduurzaming van grondstoffen voor diervoeders. “Wij werken daarbij in ketenverband samen met ketenpartijen. Voor palmolie is dat in de Nederlandse Task Force Duurzame Palmolie, waar Nevedi bij is aangesloten”, aldus de brancheorganisatie. “Dit is een belangrijke stap in de verduurzaming van de palmolie supply chain”, stelt Eddy Esselink, voorzitter Task Force Duurzame Palmolie. “Nevedi laat hiermee een voorbeeld zien, ook aan de andere voederindustriepartijen in Europa. We gaan er vanuit dat dit zeker inspirerend zal werken.”

Palmolie

Palmolie is een product dat op basis van prijs wordt uitgewisseld met andere olie- en/of vetproducten in de receptuur van diervoeders. Volgens Nevedi vindt circa een derde van de geproduceerde zuivel, vlees en eieren zijn weg naar Nederlandse consumenten. “Met deze binnenlandse consumptie is een zogeheten palmoliefootprint van het voer van 25.000 ton gemoeid”, aldus de brancheorganisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.