Nieuws

Task Force Duurzame Palmolie krijgt opvolging

De leden van de Task Force gaan verder met het verduurzamen van de palmolieketen en doen dit via de ‘Dutch Alliance Sustainable Palm Oil’. Eind dit jaar loopt het mandaat van de Task Force Duurzame Palmolie af, maar de leden ervan geven aan dat het werk nog niet klaar is. “Verduurzaming is een continu proces”, aldus de leden. De leden van de Dutch Alliance Sustainable Palm Oil zullen stimuleren dat er meer fysiek duurzame palmolie verwerkt wordt in producten en zullen werken aan de  continue verbetering van de certificeringsstandaarden.

Dutch Alliance Stustainable Palm Oil

“De Dutch Alliance Sustainable Palm Oil verbindt zich aan het stimuleren van de fysieke inkoop van duurzame palmolie”, vertellen de leden. “Dat wil zeggen ‘Mass Balance’ of ‘Segregated’ in plaats van ‘Book & Claim’- certificaten. Een speerpunt is ook de continue aanscherping van de RSPO-certificeringsstandaard. Zo staan nu onder de aandacht: de bescherming van hoogwaardige bossen, geen productie op veenlanden en de ondersteuning van kleine, onafhankelijke boeren.” De sectoren die deel uitmaken van de Task Force zullen deel uitmaken van de Dutch Alliance. Zij vertegenwoordigen producenten, afnemers en retailers van (producten met) duurzame palmolie. De leden van de Dutch Alliance roepen alle sectoren die palmolie verwerken, kopen of verkopen op zich aan te sluiten bij de ambitie van de Dutch Alliance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.