Nieuws

Feed Design Lab partnerbedrijf HAS

Feed Design Lab heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met HAS Hogeschool in Venlo. Studenten die aan HAS Hogeschool studeren, krijgen niet alleen praktijkonderwijs in het multifunctionele lab van de HAS, maar ook op bedrijven in de directe omgeving. De HAS werkt daarvoor samen met partnerbedrijven en breidt dit aantal nog steeds uit. Feed Design Lab hoort daar nu ook bij. HAS Hogeschool is tevens ‘founding father’ van Feed Design Lab en stond dus aan de wieg  van de ontwikkeling van deze proeffabriek in diervoeders.

Zoeken naar nieuwe stromen

Trudy van Megen, directeur van Feed Design Lab, is blij met de intentie om structureel samen te werken binnen het onderwijs van de HAS in Venlo. “De HAS heeft een breed scala aan opleidingen in de agrofoodsector en in de diervoederindustrie vind je al die aspecten terug. Het gaat in de diervoederindustrie immers niet alleen om de productie van diervoeding, maar ook om alles wat ervoor en erna komt: bijvoorbeeld soja- en maisteelt, verwerking, business-modellen, marketing, etc. En ook is de HAS, net als Feed Design Lab, betrokken bij het zoeken naar nieuwe grondstoffen, zoals algen en insecten. De wereldwijd toenemende vraag naar vlees maakt het noodzakelijk de diervoederindustrie op een verantwoorde wijze daarop voor te bereiden.”

Diervoederindustrie verduurzamen

Volgens Frans van Leijden, vestigingsdirecteur van HAS Hogeschool in Venlo, werkt de instelling graag samen met Feed Design Lab. “Steeds meer mensen kunnen het zich veroorloven om vlees te eten. Dit is een feit dat we moeten accepteren. Door de diervoederbranche duurzamer te maken, kunnen we echt iets betekenen in deze sector. Mooi dat een proeffabriek en een onderwijsinstelling de handen ineen kunnen slaan om de diervoederindustrie te verduurzamen.”

Partnerbedrijven HAS Hogeschool

De partnerbedrijven van de HAS komen allemaal uit de agrofoodsector en geven studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Daarnaast wordt het lesprogramma van de opleidingen van de HAS jaarlijks getoetst aan de behoeften van het werkveld dat door deze bedrijven vertegenwoordigd wordt. Zo wordt het onderwijs geoptimaliseerd om studenten op te leiden die na hun studie direct kunnen doorstromen naar het werkveld in de regio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.