Nieuws

EVO constateert dat steeds meer gemeenten afstappen van hun aparte routes voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, omdat deze onnodig ingewikkeld zijn en daardoor de veiligheid niet verbeteren. “Ondanks dat wij deze trend een stap in de goede richting vinden, willen wij dat de Tweede Kamer de gemeentelijke doolhoven aan routes helemaal wegneemt door landelijk één regel te handhaven: dat bedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren de bebouwde kom mijden”, aldus EVO.

Onduidelijk

Voor het verbeteren van de veiligheid stapten verschillende gemeenten van hun aparte routes voor het vervoer van gevaarlijke stoffen af.  “Bijna de helft van alle Nederlandse gemeentes houdt desondanks nog steeds vast aan special aangewezen wegen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen”, concludeert EVO. Volgens EVO staan bedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren in veel gemeenten voor een grote puzzel. “Het is onduidelijk via welke route bedrijven de gevaarlijke stoffen moeten vervoeren. Hierdoor ontstaan flinke vertragingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.