Nieuws

Barentz gaat joint venture aan in Iran

Barentz International is een joint venture aangegaan met Future Way Holding, een familiebedrijf in Iran. Dit distributiebedrijf focust op de distributie van ingrediënten voor food, nutritie, medicijnen en diervoeding in Iran en het Midden-Oosten. Barentz noemt de acquisitie een logische stap met het oog op de sterke expansie van Barentz buiten Europa. Met 80 miljoen consumenten en 400 miljoen in de exportregio, is Iran een interessante markt op het gebied van industriële ingrediënten. Iraanse consumenten vragen om hoogkwalitatieve ingrediënten in hun voeding, medicijnen en diervoeding.

Synergie

Hidde van der Wal, CEO van Barentz International: “Deze acquisitie is de eerste grote mijlpijl in ons expansieplan voor 2016. We verwachten dat de industriële ingrediëntenmarkt in Iran zich positief ontwikkelt.” De synergie van de samenwerking ligt volgens Van der Wal in de traditionele Perzissche manier van zakendoen van Future Way, gecombineerd met de kennis van Barentz en toegang tot hoogkwalitatieve ingrediënten. Hierdoor verhoogt de productkwaliteit van Iraanse producenten omhoog en kunnen ze hun bedrijven laten groeien.

Het volledige bericht is te lezen op de website van Barentz International.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.