Nieuws

Agrifirm wil alle grondstoffen duurzaam inkopen

tarwegenoom

Agrifirm breidt haar inspanningen op het gebied van verantwoord grondstoffengebruik uit. Het beleid richtte zich tot nu toe vooral op palmolie en sojaproducten, maar wordt nu uitgebreid naar alle belangrijke grondstoffen van Agrifirm Feed. Daarvoor wordt samen met de leveranciers in kaart gebracht welke issues er spelen in de productiegebieden om – daar waar nodig – haalbare en impactvolle maatregelen te implementeren.

Verantwoorde voedselproductie

Deze groeiende wereldbevolking zal leiden tot een extra vraag naar voedsel, en daarmee een toenemende druk op het gebruik van grondstoffen, water en natuur uitoefenen, stelt het bedrijf. Agrifirm wil haar verantwoordelijkheid nemen door op een transparante manier, verantwoorde keuzes te maken voor grondstoffen, leveranciers en herkomstgebieden.

Visie getoetst

Agrifirm hecht er veel waarde aan dat de nieuwe methode voor het komen tot een verantwoorde inkoop van het hele grondstoffenpakket, kan rekenen op steun vanuit de keten en maatschappij. De afgelopen maanden ging zij erover in gesprek met een aantal toeleveranciers en op 2 december 2015 was er een sessie met maatschappelijke organisaties en ketenpartners (o.a. Solidaridad, IUCN, Rainforest Alliance, FrieslandCampina, Unilever  en een deskundige op het gebied van agro-commodities).

Volgens Agrifirm zien alle partijen de aanpak als een logische vervolgstap richting een verantwoorde inkoop van alle grondstoffen. Agrifirm blijft in dialoog met deze  en andere partners rondom het vaststellen van prioriteiten in productieregio’s en het behalen van de doelstellingen voor de komende jaren.

Doelen komende jaren

In 2015 heeft Agrifirm pilots uitgevoerd met drie van de grotere agro-commodities: mais, tarwe en raapschroot. In 2016 worden de regio-analyses voor deze grondstoffen afgerond en worden in samenwerking met de leveranciers de prioriteiten in deze gebieden bepaald.

Uitgangspunt is om in 2017/2018 voor minimaal tachtig procent van het volume van deze grondstoffen de leveranciersgesprekken afgerond te hebben. Daarnaast gaat Agrifirm over specifieke risico’s in de betreffende regio’s stakeholdersessies organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.