Nieuws

Agrifirm Exlan introduceert mineralenplanner

voederwaarde gras- en maiskuil eerder bekend

De mineralenplanner van Agrifirm Exlan geeft op elk moment inzicht in alle factoren rond de mineralensituatie op het melkveebedrijf. Ondernemers hebben daar sterke behoefte aan, aldus Agrifirm. “Behoefte om tijdens het jaar bij te kunnen sturen en onder invloed van veranderde wetgeving, de juiste maatregelen te kunnen treffen.”

Starten met pilotbedrijven

De mineralenplanner functioneert de komende maanden op enkele pilotbedrijven. Vanaf de zomer 2016 is het voor een grotere groep melkveebedrijven beschikbaar.  Hiermee wil Agrifirm Exlan melkveehouders de mogelijkheid bieden om vroegtijdig maatregelen te treffen. Maatregelen die helpen om voldoende VVO’s te kopen of dit juist na te laten.

Agrifirm Exlan speelt met de planner in op de wens van melkveehouders om een eenvoudige tool beschikbaar te hebben om de regelgeving, en de invloed daarvan bij te houden. Via een app geeft de melkveehouder, als het hem of haar uitkomt, de gegevens in, zoals de ruw- en krachtvoer-voorraad. De planner berekent hoe de mineralensituatie op het bedrijf er op dat moment voorstaat. Agrifirm Exlan zorgt ervoor dat andere gegevens, zoals melkleveranties, kunstmest, grondgebruik etc. automatisch worden ingelezen.

Exclusief hulpmiddel

De Mineralenplanner is exclusief beschikbaar voor melkveehouders die een Mineraal Optimaal-abonnement hebben bij Agrifirm Exlan. Daarmee worden deze ondernemers verder ontzorgd. Deelnemende bedrijven krijgen, indien gewenst, naast de planner advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.