Nieuws

Data individuele varkens ontsloten

V.l.n.r. Leon Marchal (Director Nutrition & Innovation ForFarmers), Jan Fledderus (Innovation Manager Piglets ForFarmers), Bert Pappot (varkenshouder, betrokken bij de testen), Gerard Weijers (Sales Manager Nedap), Chiel van Lenthe (Product Manager Nedap)

ForFarmers en Nedap gaan samenwerken binnen een nieuw project dat zich richt op het verzamelen en analyseren van data van het individuele varken. Hierdoor wordt het mogelijk om zeugen op maat te voeren gedurende de hele productiecyclus van het dier.

Beter voer

Het project wordt gedurende een jaar uitgevoerd op een ForFarmers-proefbedrijf. De data van dit proefbedrijf met 700 zeugen wordt gecombineerd met bestaande data van Nedap. De gecombineerde data maken het de nutritionisten van ForFarmers mogelijk om de voersamenstelling voor zeugen verder te optimaliseren.

Hele cyclus

Het individueel automatisch voeren van zeugen gebeurt al langer. Nu wordt dit doorgetrokken naar het automatisch voeren van lacterende zeugen. In het project willen ForFarmers en Nedap op basis van bestaande en nieuwe data de voerprestaties verbeteren, ziekte terugdringen en de gezondheid en levensduur van de zeugen verbeteren.

De eerste resultaten worden begin 2017 verwacht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.