Nieuws

IFIF-voorzitter roept op tot samenwerking

Op de Asean Feed Summit werden belangrijke thema’s besproken waarmee de voerindustrie in Azië te maken heeft: voedselveiligheid, veiligheid en duurzaamheid. Alexandra de Athayde, IFIF-voorzitter, benadrukte dat er uitdagingen liggen in de regio. Ze riep de aanwezigen op om hier gezamenlijk werk van te maken. “Partijen moeten samenwerken om een verenigde stem te laten horen in de diervoederindustrie. Alleen door samen te werken op regionaal en wereldwijd niveau, kunnen stakholders in de agrifoodketen de voedsel- en voerveiligheid waarborgen, terwijl ze tegelijk voldoen aan de vraag naar 60 procent meer voer tegen 2050, dat veilig en duurzaam is geproduceerd.”

Onderwerpen geidentificeerd

Tijdens de discussie werd een aantal relevante onderwerpen geïdentificeerd waarop samenwerking mogelijk is, zoals capaciteitsontwikkeling, duurzaamheid, harmonisatie van regelgeving en de ontwikkeling van standaarden om handel en productie op regionaal en internationaal niveau te faciliteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.