Nieuws

Barentz gaat eendenkroos distribueren

Parabel USA, winnaar van de IFT Innovations Award 2015 voor hun LENTEIN-plantaardig eiwit, is een distributieovereenkomst aangegaan met Barentz voor de nieuwe range plantaardige eiwitingrediënten voor food, food en persoonlijke verzorging.

Waterlinzen:

Het eiwit LENTEIN is afkomstig van waterlinzen (oftewel: geteeld eendenkroos). Dit gewas groeit snel; de biomassa verdubbelt elke 24 tot 36 uur en kan elke dag worden geoogst. Het eiwit heeft het hoogste aandeel essentiële aminozuren van alle plantaardige eiwitten, is non-gmo, vrij van de meest voorkomende voedselallergenen en duurzaam, meldt Barentz. In diervoeding is het eiwit geschikt als energierijke eiwitbron in visvoer en petfood. “Het is een goede bron van vezels voor alle diervoeding; het bevat onoplosbare en oplosbare vezels, met een bewezen positieve werking op de darmen.”

Veel vraag naar nieuwe eiwitbronnen

Anthony Tiarks, CEO van Parabel noemt Barentz de ideale partner. “Het bedrijf is gevestigd in regio’s waar de producten van Parabel veelgevraagd zijn. Bovendien bedient Barentz precies de markten waarin Parabel actief is: food, diervoeding, farmaceutica en persoonlijke verzorging. Voor Barentz is ons winnende LENTEIN-eiwit een interessante toevoeging aan het portfolio. Zowel Parabel als Barentz hebben al veel aanvragen van bedrijven die zoeken naar nieuwe eiwitbronnen.”

Ook volgens Hidde van der Wal, CEO bij Barentz International is de vraag naar nieuwe eiwitten bij hun klanten groot. “Als Barentz willen we graag samenwerken met leveranciers die aan de vraag van onze klanten kunnen voldoen. Ik ben onder de indruk van de expertise en van de high-tech productiefaciliteiten van Parabel, net als van de eindeloze toepassingsmogelijkheden van hun ingrediënten. Zowel eiwitten als vezels zijn essentieel voor de humane en diergezondheid. We weten dat de productie van dierlijke eiwitten in de toekomst beperkt is. Vandaar dat er bij veel partijen grote belangstelling is voor de toepassingsmogelijkheden van plantaardige eiwitten. De toekomst van eendenkroos ziet er veelbelovend uit. Ik ben er zeker van dat onze klanten de, samen met de specialisten in onze laboratoria, zullen onderzoeken op welke manier ze dit ingrediënt het beste kunnen inzetten in hun producten.”

Barentz gaat het hele productassortiment van Parabel distribueren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.