Nieuws

Arla stimuleert gmo-vrij voer

Arla wil boeren stimuleren voer te gebruiken waarin geen gmo-gewassen zijn verwerkt. Arla verwacht de boeren hiervoor een meerprijs van 1 eurocent per kilo melk te kunnen betalen. De raad van bestuur heeft dit besloten naar aanleiding van recente ontwikkelingen in Duitsland, waar supermarkten in toenemende mate zuivel eisen van koeien die gevoerd zijn met gmo-vrij voer en die bereid zijn daarvoor een meerprijs te betalen.

Goed voorbereid

Volgens voorzitter Åke Hantoft  is Arla goed voorbereid om aan de groeiende vraag voor gmo-vrij voeder te voldoen. “Wij bezitten de grootste biologische melkplas ter wereld, die is standaard gmo-vrij. We zijn blij met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën die de landbouw kunnen verbeteren en helpen bij het voeden van de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier. Dit betekent niet dat we de deur voor gmo volledig sleuten. We gaan door met wetenschappelijk onderzoek naar de voor- en nadelen van gmo.”  ”

Kostenpost

Inzet van gmo-vrij voer is een kostenpost voor de boer. Arla wil boeren echter vergoeden wanneer ze omschakelen.  “We verwachten om een 1 eurocent per kg melk extra te betalen”, zegt CEO Peder Tuborgh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.