Nieuws

De winnaars van de Agroscoopbokaal 2016 van ForFarmers zijn bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren viel deze onderscheiding ten deel vanwege hun uitzonderlijke resultaten. Zij ontvingen de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.

Winnaars

 Bij Maatschap Te Selle, eigenaar van een melkveebedrijf met 115 koeien in Winterswijk, steeg de  vet- en eiwitproductie in een jaar tijd van 681 kg naar 807 kg gemiddeld per koe per jaar. Dit was de sterkste stijging van alle deelnemers aan Agroscoop.
Gerrit en Ineke Ter Haar uit Geesteren (Gld) behoren tot de koplopers in de varkenshouderij. Dit werd bevestigd door hun deelname aan de Delta-Score, een nieuwe meet- en vergelijkingstool van ForFarmers en Boehringer Ingelheim. Delta-Score koppelt de aanwezigheid van ziektes op het bedrijf aan de technische prestaties.

De familie Sanders uit Sint Oedenrode, die naast het vleeskuikenbedrijf ook nog een gesloten varkensbedrijf runt, heeft over 2015 technisch goed gedraaid. Over deze acht ronden hadden hun kuikens een gemiddelde voederconversie op 1500 gram van 1,178. De gemiddelde voetzoolscore was 48.

Legpluimveehouders Ad en Andy Siemons uit Roosendaal draaien inmiddels hun derde ronde met onbehandelde leghennen. Hun lef en gedrevenheid wil ForFarmers graag belonen met de Agroscoopbokaal.
Familie Nooteboom van de Neelyhoeve uit Strijen streeft naar een zo hoog mogelijke vet- en eiwitproductie. Het bedrijf met 750 melkgeiten is de nummer 1 in Agroscoop met een  vet- en eiwitproductie per dier van 116 kg.
Van alle vleesveehouders in Agroscoop realiseerde de familie Rommens uit Etten-Leur dit jaar met € 0,75 de laagste voerkosten per kg groei. De familie mest 960 jongrosékalveren.

Achtergrond Agroscoopbokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen beoordelen. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialist van ForFarmers heeft toegang tot deze cijfers, zodat hij/zij bedrijven proactief en effectief kan begeleiden. Jaarlijks reikt ForFarmers in de sectoren melkvee, geiten, vleesvee, varkens, legpluimvee, vleespluimvee en plant de Agroscoopbokaal uit aan een ondernemer die uitzonderlijk heeft gepresteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.