Nieuws

Agrifirm sluit aan bij Foods of Norway

Het Agrifirm Innovation Center (AIC) is als enige buitenlandse partner toegetreden tot het consortium Foods of Norway. Samen met de partners van het consortium werkt het AIC aan innovaties met betrekking tot eiwitbenutting en alternatieve eiwitgrondstoffen.

Foods of Norway

Binnen Foods of Norway werken Noorse bedrijven en universiteiten samen met de Noorse overheid om vanuit een ketenperspectief de benutting van plantaardig eiwit in diervoer te verbeteren. Het consortium benadert deze problematiek vanuit verschillende invalshoeken waaronder voer, genetica, gezondheid, water, zuivel en slachterijen. Het doel van Foods of Norway is om binnen acht jaar nieuwe plantaardige eiwitgrondstoffen en concepten te implementeren waarmee Noorwegen in zijn eigen behoefte aan eiwitgrondstoffen voor diervoer kan voorzien. De belangrijkste reden voor het Agrifirm Innovation Center om zich aan te sluiten bij het consortium is dat het AIC het verhogen van de eiwitbenutting van het dier vanuit een breder perspectief wil benaderen en meer zicht wil krijgen op alternatieve plantaardige eiwitgrondstoffen.

AIC

Het AIC richt zich in zijn onderzoek naar alternatieve eiwitgrondstoffen en verbetering van de eiwitbenutting enerzijds op voederwaarde en anderzijds op functionele componenten die de diergezondheid ondersteunen. Vanuit Foods of Norway voert het AIC zelfstandig proeven uit en begeleidt het projecten die in het verlengde van zijn eigen R&D-activiteiten liggen. De werkzaamheden worden deels uitgevoerd op het Agrifirm onderzoeksbedrijf Laverdonk en deels op locatie in Noorwegen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.