Nieuws

De Valk Wekerom Hofleverancier

(Foto Riezebos, Harskamp)

De Valk Wekerom mag zich bij Koninklijke beschikking Hofleverancier noemen. De burgemeester van Ede, Cees van der Knaap, onthulde het Koninklijk wapen na afloop van de ledenvergadering van de mengvoederproducent.

100 jaar

De ledenvergadering,  die plaatsvond op 24 mei, werd gecombineerd met de viering van het 100 -jarig bestaan van de coöperatie. In een grote feesttent naast de fabriek in De Valk werden een kleine 600 leden, klanten en medewerkers welkom geheten.

Resultaten

Tijdens de algemene vergadering werden de resultaten van 2015 bekendgemaakt. Net als in voorgaande jaren is het 99e boekjaar van De Valk Wekerom afgesloten met een bescheiden winst: €42.706. Afgelopen jaar werd in totaal 276.651 ton mengvoer geproduceerd, bijna 1,5% minder dan het jaar ervoor. De daling van de fysieke omzet was over alle sectoren verdeeld.

Focus op mengvoer

Coöperatie De Valk Wekerom bouwt de diverse deelnemingen verder af, waardoor de focus meer op de productie van mengvoer komt te liggen, met een voerprijs net boven de kostprijs. Het bedrijf streeft naar een autonome groei van de mengvoederomzet van 3 tot 5% per jaar als langjarig gemiddelde, dit met het oog op de verdere opvoering van de productie van mengvoer in de nieuwe fabriek in Meppel. De toekomstige inspanningen zullen zich hier vooral op richten.

Coöperatie De Valk Wekerom ziet in toenemende mate een plaats in de markt voor een onafhankelijke specialist in het produceren van mengvoeders, opererend zoals een Coöperatie in oorsprong bedoelt is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.