Nieuws
pig data

Agrifirm heeft haar assortiment zeugenvoeders vernieuwd. Hiermee speelt het bedrijf in op wat zij ‘het nieuwe varken’ noemt: een duurzame zeug die grote, uniforme tomen biggen grootbrengt. Het vernieuwde assortiment zeugenvoeders sluit aan bij de behoefte van de zeug in verschillende cycli, aldus Agrifirm.

Duurzame zeugen

Het vernieuwde assortiment zeugenvoeders is afgestemd op ontwikkelingen binnen de zeugenhouderij. Eén daarvan is dat een zeug een groter aantal biggen per worp moet groot brengen. “Met dit vernieuwde assortiment stelt Agrifirm zeugenhouders in staat een belangrijke basis te leggen voor een goede melkgift van de zeug na het werpen. Daarnaast ondersteunen de voeders de kwaliteit van de klauwen en het beenwerk. Ook stimuleert het vernieuwde flushvoer het weer vlot berig worden van de zeug na het spenen. Het vernieuwde assortiment draagt bij aan een duurzame zeug”, stelt het bedrijf.

De voeders zijn samengesteld om de behoeften van nieuwe rassen, waaronder TN70, dat in de zeugenhouderij sterk in opkomst is, goed in te vullen.

Meer rendement

Agrifirm baseerde de aanpassingen in haar assortiment op kennis vanuit nutritie en expertise van het Agrifirm Innovation Center en op de laatste ontwikkelingen en inzichten binnen de zeugenhouderij. Voor het vernieuwde assortiment deed het Agrifirm Innovation Center onderzoek en voerproeven op haar eigen proefbedrijf Laverdonk. Door hiernaast ook te investeren in haar productielocatie in Veghel realiseert Agrifirm naar eigen zeggen een varkensvoer van een hoge en consistente kwaliteit en kan ze nog efficiënter en klantgerichter produceren. “Hiermee stellen we zeugenhouders in staat het rendement op het boerenerf te verbeteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.