Nieuws

Ovocom verwelkomt nieuw lid

stikstofnorm
De Bedrijfseigen Stikstofnorm lijkt perspectief te bieden voor kringlooplandbouw.

Ovocom, het overlegplatform voor de diervoederkolom, verwelkomt de Belgische Vereniging van Groothandel en Stronijverheid, Veevoeder, Turf en Derivaten als nieuw lid van de vereniging. De vereniging onderschrijft de missie van Ovocom en wil vanuit haar lidmaatschap dan ook constructief bijdragen aan de werking van Ovocom. De vereniging telt nu 16 leden.

Perfecte match

Kersvers voorzitter van Ovocom Ann Nachtergaele, legt uit: “Onze missie is om voederveiligheid en kwaliteit te garanderen doorheen de hele keten van productie, handel, opslag en transport. De Belgische Vereniging van Groothandel en Stronijverheid, Veevoeder, Turf en Derivaten past perfect in deze filosofie. Als vereniging die opkomt voor de belangen van groothandelaars in stro en andere diervoeders kunnen ze zich perfect vinden in onze streefdoelen.”

FCA Standaard

Ovocom beheert onder andere de FCA Standaard, vroeger bekend onder de naam GMP-Regeling. Dit doet de vereniging in nauwe samenwerking met bedrijven, overheden en andere organisaties. De FCA Standaard dient als leidraad voor ondernemingen van alle schakels die betrokken zijn bij diervoeders. Reeds meer dan 4000 bedrijven, in binnen- en buitenland, zijn ondertussen door onafhankelijke certificatie-instellingen gecertificeerd voor een Ovocom-Standaard.

“Door lid te worden van Ovocom”, verklaart Karel Mercelis, voorzitter van de Belgische Vereniging van Groothandel en Stronijverheid, Veevoeder, Turf en Derivaten, ”hopen we een steentje te kunnen bijdragen bij het verder ontwikkelen van de FCA Standaard. Door de aard van onze fourageproducten vormen we binnen de veevoeders toch een nichemarkt, die een aantal typische kenmerken heeft en waarvoor we de nodige aandacht willen vragen.”

Droge fourages en vochtige bijproducten

De Belgische Vereniging van Groothandel en Stronijverheid, Veevoeder, Turf en Derivaten telt ongeveer 15 leden en is actief in handel, transport en opslag van enerzijds droge fourages, zoals stro, hooi, voordroog, luzerne, enz., en anderzijds vochtige bijproducten, zoals draf, pulp, mais en aardappelbijproducten.
Enkele van de leden van deze vereniging hakselen, malen en/of verpakken deze producten. Het grootste deel van hun producten zetten zij af bij veehouders als veevoeder. Andere toepassingen zijn strooisels voor allerlei dieren, grondstoffen voor energieopwekking en afdekken van gewassen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.