Nieuws

Opening centrum voor eiwitonderzoek

3

In Groenlo wordt op 24 juni het Praktijkcentrum Eiwit Onderzoek (PEO) geopend. Dit centrum wil bedrijven aantrekken die zich richten op de productie van dierlijke en plantaardige eiwitten. Dat meldt De Gelderlander. Het praktijkcentrum zetelt in de hal van ABC Kroos, een eendenkroos-bioraffinagebedrijf dat een technologie heeft ontwikkeld om functioneel oplosbaar eiwit te winnen uit gewassen, dus van plantaardige oorsprong. De focus ligt op eiwitten voor food, feed en non-food.

Praktijkgericht onderzoek

Bedrijventerrein Laarberg wil met het praktijkcentrum startups uit het regionale MKB ondersteunen met een shared facility voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Ook wil het centrum nieuwe technieken ontwikkelen om biobased grondstoffen te realiseren. Studenten van Van Hall Larenstein kunnen er voor de ondernemers onderzoek verrichten.

Het PEO is vooral gericht op eiwitten en reststromen uit biomassa. Eiwit kan op verschillende manieren worden gewonnen, stelt procesmanager Christaan Kats. Bij Hulshof Protein Technology is het afkomstig uit dierlijke reststromen. ABC Kroos onderzoekt of het ook uit specifiek geteelde gewassen te halen is.

Lab en proeffabriek

Het gaat bij het PEO om een labfaciliteit en een proeffabriek. Mochten testen goed verlopen, dan kan van daaruit de productie worden opgeschaald, vertelt Kats. Eiwitpoeder kan volgens hem interessant zijn als grondstof voor de productie van vleesvervangers en hybride producten.

 

3 reacties op “Opening centrum voor eiwitonderzoek

 1. Frank schreef:

  Everyone loves what you guys are usually up too. This kind of clever work and coverage!

  Keep up the good works guys I’ve incorporated you guys to our blogroll. http://yahoo.net/

 2. Las marcaѕ y logotipos de imрresoras acá expuestas son propiedad
  de suѕ respectivos duеños y sólo las emрleamos ⲣara identificar еl cartucho toner
  ɗe tinta económico que precisen. http://cerrajeros-manlleu.com/2016/02/03/13/

 3. I nonetheless had my mother’s wedding ceremony band with my
  Dad’s name engraved in it, and I put on that on my right
  ring finger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.