Nieuws

Nuscience neemt Nutral in Uruguay over

Nuscience Group, de specialiteiten-divisie van de Koninklijke Agrifirm Group, heeft een overeenkomst gesloten om alle aandelen van het Uruguayaanse bedrijf Solapa te kopen, ook bekend onder de commerciële naam Nutral. Nutral is de Uruguayaanse marktleider in premixen en andere nutritionele producten voor melk- en vleesvee. Met de overname van Nutral zet Nuscience zijn strategie verder om te investeren in snelgroeiende markten en breidt het zijn aanwezigheid verder uit in Latijns-Amerika.

Nutral

Nutral werd opgericht in 2005 en is gelegen in het departement Canelones in het zuiden van Uruguay, op minder dan 50 km van de hoofdstad Montevideo. Nutral is een fabrikant van diervoedingsproducten, die kwalitatieve producten aanbiedt in combinatie met technische (productgedreven) service. De belangrijkste producten zijn melkvervangers en een gamma aan mineraalvoeders voor zowel melk- en vleesvee.

Strategie

Ton Loman, CEO Agrifirm: “Met deze overname kunnen we onze strategie verder uitvoeren in Latijns-Amerika, in een voor ons belangrijk gebied met hoge dierdichtheden. Het draagt bij aan een verdere internationalisering van ons bedrijf. De specialiteitendivisie Nuscience levert een belangrijke bijdrage aan de omzet en de winstgevendheid in deze groeimarkten.”

“We zijn er trots op deze overeenkomst met Nutral te ondertekenen,” zegt Johan De Schepper, CEO van de Nuscience Group. “We nemen de volgende stap in het uitbreiden van onze positie in Latijns-Amerika. Uruguay is één van de meest stabiele en welvarende landen in Zuid-Amerika, en de economie wordt er gedomineerd door agrarische export. Met deze overname kunnen we een solide aanbod van kalvermelk toevoegen aan ons productportfolio. ”

Rodrigo Rius, CEO van Nutral, voegt toe: “Voor Nutral biedt de toetreding tot de Nuscience Group mogelijkheden voor verdere en versnelde groei. De Nuscience Group heeft al 4 productiefaciliteiten in Brazilië – gelegen in Taió, Maripá, Teutônia en Itupeva. Een aantal producten van Nutrifarma en Nutrientes, beide bedrijven behorend tot de Nuscience Group, kunnen verkocht worden aan de Uruguayaanse markt, terwijl de exportmogelijkheden voor Nutral producten geëxploiteerd kunnen worden door middel van het Nuscience netwerk. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.