Nieuws

AgruniekRijnvallei investeert in fabrieken

De afgelopen maanden hebben enkele grote ombouwoperaties plaatsgevonden in de fabrieken van AgruniekRijnvallei (AR). Ook de komende maanden wordt er verbouwd in de fabrieken. De investeringen worden gedaan in het kader van ‘Zuiver Voer’, de filosofie waarmee AR voer maakt. De aanpassingen moeten de voerkwaliteit ten goede komen.

Hamermolens

Onlangs heeft een ombouwoperatie plaatsgevonden in de fabrieken in Lienden en Didam. In deze fabrieken zijn nieuwe frequentiegestuurde hamermolens geplaatst. “Door gebruik te maken van hamermolens met de modernste techniek verbetert de kwaliteit van de vermaling. Dat is gunstig voor zowel de deeltjesgrootteverdeling in het voer, als voor het persproces en dus de brokkwaliteit”, aldus het bedrijf.

Vloeistofdosering

Verder worden op alle locaties van AR de mogelijkheden voor vloeistofdosering uitgebreid. “Hoe meer soorten grondstoffen – vast en vloeibaar – er ingezet kunnen worden, hoe beter de voeders geoptimaliseerd kunnen worden. Dat is gunstig voor de kostprijs van het voer en gunstig voor de benutting door de dieren.”

Groei biologisch

De Nederlandse biologische sector groeit. Dit heeft tot gevolg dat de vraag naar biologische voeders toeneemt. AR heeft daarom op haar productielocatie in Barneveld geïnvesteerd in een extra productielijn. De productielijn wordt in week 29 in gebruik genomen voor onder andere de productie van biologisch varkensvoer.

Zuiver Voer-filosofie

AR produceert alle voeders volgens de Zuiver Voer-filosofie. Onder de noemer van Zuiver Voer worden bewuste keuzes gemaakt voor bepaalde grondstoffen en productietechnieken. Zuiver Voer is voer met zuivere grondstoffen die ieder op hun eigen manier bewerkt worden en een gegarandeerde voedingswaarde hebben. “Zuiver Voer is het beste voor het welzijn en de prestaties van dieren, het rendement van de ondernemer en de wereld om ons heen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.