Nieuws

Nieuwe classificatie zinkchelaat

Zinc form Periodic Table of Elements - 3d made

De Europese Commissie heeft het gebruik van zink als voederadditief goedgekeurd voor een periode van 10 jaar. Wel zijn er een veranderingen ten opzichte van de vorige autorisatie. Het grootste verschil is de introductie van een nieuwe classificatie van zinkchelaat, genaamd: zinkchelaat van eiwithydrolysaten.

TREAC

Het Trace Elements Consortium (TREAC) verzocht de Europese Commissie de nieuwe classificatie te introduceren, aangezien het op de juiste manier beschrijft welke vorm van zinkchelaat ontstaat door een binding van een oplosbaar zinkmineraal en gehydrolyseerd sojaeiwit.

Gerry Dillon van Alltech is blij met de nieuwe classificatie. “De autorisatie is het resultaat van hard werk. We kijken ernaar uit om zinkchelaten van hoge kwaliteit aan de markt te leveren, met steun van de Europese Commissie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.