Nieuws

Vlag in top bij Vitelia Voeders

Het hoogste punt van de nieuwe op- en overslag van Vitelia is officieel bereikt. Met een hoogte van 66 meter is de op- en overslag voor grondstoffen het hoogste gebouw in de wijde omgeving.

Edwin Michiels, voorzitter Coöperatie Vitelia, hing onder toeziend oog van de ledenraad, raad van commissarissen, bouwers en genodigden donderdag 14 juli de vlag in de top van de op- en overslag voor grondstoffen van Vitelia in Wanssum. Met de Vitelia-vlag in de hand werd Edwin Michiels naar het hoogste punt van het gebouw gehesen.

Eind dit jaar proefdraaien

De afbouw neemt nog enkele maanden in beslag. “We verwachten dat we eind dit jaar kunnen gaan proefdraaien”, laat Michiels weten. In de toren worden granen opgeslagen afkomstig uit de regio maar ook uit Frankrijk. “De granen worden per schip aangevoerd en in Wanssum gelost. Hierbij staat één schip gelijk aan honderd vrachtwagens. Door het transport van de granen over water te laten plaatsvinden wordt het wegennet ook ontlast. De verdeling vanuit Wanssum naar de productielocaties in Ysselsteyn en Oirlo zal wel via de weg verlopen”, aldus Michiels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.