Nieuws

MS Hydroxy D3 voor betere bot- en eikwaliteit

recalls

De Nederlandse eikwaliteit moet beter, werd aangegeven tijdens een studieavond van Vitelia Voeders op 15 juni jl. rondom het thema 2 mm meer kip. Door de mindere eikwaliteit zijn er in Nederland beperkingen om alle afzetkanalen in de wereld te gebruiken. De eikwaliteit moet dus omhoog. MS Schippers introduceert hiervoor MS Hydroxy D3, een aanvullend diervoeder. MS Hydroxy D3 is een katalysator voor botvorming en daarmee een belangrijke factor in eischaalkwaliteit, aldus MS Schippers.

Voordelen

MS Schippers meldt de volgende voordelen:

  • De opname van calcium en fosfaat uit het darmkanaal wordt gestimuleerd.
  • De vitamine D3 in MS Hydroxy D3 gaat direct naar de nieren om omgezet te worden
  • in beschikbare vitamine D3 voor de dieren.
  • De lever blijft onbelast en vitamine D3 is sneller beschikbaar voor het dier.

“Vitamine D3 wordt gebruikt ter versterking van de botten, is goed voor de kalkhuishouding, opname van kalk, kalk in de botten en samenstelling van de botten. Dit is belangrijk voor de eischaalkwaliteit”, aldus het bedrijf. “MS Hydroxy D3 kan in combinatie met MS Microplus-mineralen gebruikt worden, wat zorgt voor een snelle boost van de bot- en eischaalkwaliteit.”

De dosering bedraagt 0,5 liter per 1000 liter drinkwater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.