Nieuws

Likstenen voor zeugen

De Heus en MS Schippers introduceren samen de liksteen voor zeugen. “Dieren hebben de eigenschap om tekorten van belangrijke stoffen in het lichaam zelf aan te willen vullen. Het is alsof ze het aanvoelen. Ze gaan dan zelf op zoek naar manieren om bijvoorbeeld een tekort aan zink aan te vullen. Met de liksteen voor zeugen wordt hier nu optimaal gebruik van gemaakt”, melden de bedrijven in een persbericht.

Zelf op zoek

De liksteen is opgebouwd uit specifiek benodigde spoorelementen, mineralen en aminozuren die een zeug nodig kan hebben. “Het natuurlijk gedrag van de zeug wordt gestimuleerd, waardoor zij zelf op zoek gaat naar manieren om een tekort aan te vullen.”

Klauwgezondheid

Schippers en De Heus hebben het afgelopen jaar op een aantal zeugenbedrijven
verschillende soorten likstenen getest. Op basis van deze ervaringen wordt het concept nu op
de markt gebracht. Voor de nutritionele inhoud van de likstenen is vooral gekeken naar de
spoorelementen die de klauwgezondheid positief beïnvloeden. Zeker omdat op dat gebied nog
veel winst te behalen valt.

likstenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.