Nieuws

Onlangs gaven verschillende instanties groen licht voor tal van grote onderzoeksprojecten aan de Vlaamse Hogeschool Vives. Op landbouwgebied wordt er onderzoek gedaan naar de automatisering van de insectenkweek. 

Tonnen meelwormen

Om op termijn soja door insecten te vervangen in veevoer of voor humane consumptie, moeten ze voor een concurrerende prijs worden gekweekt. Een aantal pioniers kweken momenteel meelwormen of larven in kleine installaties. In dit project wordt bekeken hoe deze installaties kunnen worden geautomatiseerd en tonnen meelwormen kunnen worden gekweekt in plaats van kilo’s.

Reststromen

Het project ‘Bio Boost’ draait rond reststromen uit de tuinbouw en voedingsindustrie. Samen met partners uit eigen regio (ILVO en Inagro) en uit Nederland zal Hogeschool VIVES via verschillende pilootinstallaties zichtbaar maken hoe bedrijven in de toekomst reststromen kunnen hergebruiken. VIVES kijkt eerst heel specifiek naar het gebruik van reststromen als groeimedium voor insectenkweek. In een tweede pilotcase wordt bestudeerd hoe nevenstromen uit de landbouw kunnen worden gevaloriseerd als voedingsproduct.

Bron: Vilt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.