Nieuws

Nieuwe varianten GMO-mais toegelaten

mais

De Europese Commissie heeft  toelating verleend voor producten bedoeld voor humane voeding en diervoeders die genetisch gemodificeerde mais bevatten. Het gaat om 11 maissoorten. Aan het besluit tot de toelating is een uitgebreid onderzoek voorafgegaan, inclusief een wetenschappelijke beoordeling van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA. De toelating geldt voor een periode van 10 jaar. Voor de producten gelden de gebruikelijk regels ten aanzien van etikettering en traceerbaarheid van genetisch gemodificeerde organismen. De toelatingsbesluiten hebben geen betrekking op het telen van de maisvarianten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.