Nieuws

Vier Nederlandse mengvoerbedrijven in top 20

Knoops
Wereldwijd zijn er 102 fabrikanten van diervoeders die jaarlijks meer dan 1 miljoen ton voer produceren. In de top 20 staan vier Nederlandse mengvoerbedrijven, meldt Feed International die de voerproductiecijfers verzamelde.

Het grootste bedrijf is de CP Group uit Thailand met 27,65 miljoen ton. Op de tweede plaats volgt Cargill uit de Verenigde Staten met 19,5 miljoen ton. Het eerste Nederlandse en Europese mengvoederbedrijf is ForFarmers met 9,1 miljoen ton. Dit bedrijf bekleedt op de mondiale lijst plek acht. Agrifirm staat op plaats elf met 7,056 miljoen ton. De veertiende plaats is voor De Heus met 5,95 miljoen ton, meteen daarna komt Nutreco met 5,9 miljoen ton.

Lees meer op de website Varkens.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.